Cabana

Ingredientele de la blat se framinta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungim

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul: 250 gr. zahar
  • 50 gr. untura
  • 600 gr. faina
  • 3 lingurite miere
  • 4 lingurite lapte
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonate; Crema: 3 prafuri budinca de vanilie
  • 750 ml lapte
  • 250 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt
  • 2 vanilii; Glazura: 200 gr. zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Ingredientele de la blat se framinta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungime egale, cit este inca calda foaia. In cealalta parte de aluat se pune cacao se intinde si se fac 12 batoane lungi cit tava, care se coc cite 6 odata. Budinca se fierbe cu laptele, se lasa sa se raceasca, apoi se freaca untul cu zaharul si cele 2 vanilii. Din cele trei foi care se taie pe lungime una se asaza in partea de jos, iar celelalte doua sub forma de cabana (piramida). In interiorul cabanei se pune alternativ crema si batoanele. Deasupra pe cabana se toarna glazura facuta la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci