Prajituri

Reteta Cheesecake cu capsuni

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 2h 
camelia radoi postat de
Postat pe: 30-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete dietetice M-am inspirat de la Jamila.

ingrediente

12 portii

Blat:
   400 g biscuiti Oreo
   150 g unt topit
Crema:
   600 g branza Philadelphia
   500 ml frisca lichida
   150 g zahar pudra
   100 ml lapte fierbinte
   100 ml apa rece
   20 g gelatina
Jeleu:
   300 g capsune
   3 linguri de zahar
   100 ml apa
   10 g gelatina
Decor:
   capsune proaspete

mod de preparare

Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta pudra de biscuiti intr-un bol. Peste pudra, adaugam untul topit. Amestecam cu o furculita pana se incorporeaza foarte bine untul cu pudra de biscuiti. La final, trebuie sa avem o compozitie asemanatoare cu nisipul ud. Punem inelul unei tavi detasabile de 24 cm pe platoul in care vom aseza cheesecake-ul. In acest inel, vom punem compozitia de biscuiti maruntiti. Cu un pahar mic, aplatizam foarte bine pana obtinem un blat compact. Lasam blatul aproximativ 30 de minute, la frigider.

Crema: Punem gelatina in apa rece. Amestecam usor cu o lingurita. O lasam aproximativ pentru 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem gelatina peste laptele fierbinte si amestecam bine pana se topeste. Intr-un bol incapator, punem crema de branza (crema de branza trebuie sa aiba temperatura camerei) si zaharul pudra. Mixam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam frisca lichida putin cate putin. Marim viteza si mixam pentru 5 minute. Adaugam laptele cu gelatina putin cate putin. Mixam la viteza mica. Marim viteza si mixam aproximativ 1 minut. Spalam capsunile proaspete. Le taiem codita si apoi le taiem pe jumatate. Le punem intr-un bol. Asezam capsunile taiate pe peretii blatului intarit. La sfarsit, adaugam crema incet. Miscam usor farfuria ca sa se raspandeasca crema peste tot. Nivelam usor daca este cazul. Punem cheesecake-ul la frigider aproximativ 6 ore.

Jeleu: Hidratam gelatina in apa. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem capsunile si zaharul. Amestecam usor. Lasam capsunile pe foc, pentru aproximativ 5-10 minute. Pasam capsunile cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste sosul cald de capsuni. Amestecam pana se topeste gelatina. Lasam jeleul sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce au trecut cele 6 ore, scoatem cheesecake-ul din frigider si adaugam jeleul de capsuni. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata cheeesecake-ului cu jeleu. Lasam la frigider peste noapte.

Incearca si Cremschnitt
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.