Prajituri

Reteta Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 59m 
gatire reteta 40m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 15-07-2017
Adaugă în cartea de bucate
O reteta fara coacere, delicioasa, usor de preparat, adorata de copii si nu numai...O pregatim de seara sa stea in voie la rece si a 2 zi gata minunatia de desert!!!

ingrediente

12 portii

   300 g biscuiti fragezi
   1 pachet de unt sau Margarina
   200 g miez de nuca prajit si maruntit
   100 ml frisca lichida
piureul de ananas:
   un compot mic (580 ml) de ananas bucati
   1 plic de gelatina(10 g)
umplutura de tapioca:
   1 ceasca de perle de tapioca
   250 ml lapte
   100 ml frisca lichida
   3 linguri de dulceata de coacaze
jeleul:
   2 plicuri tort jelle
   un pahar de apa
   3-4 linguri de dulceata de coacaze

mod de preparare

Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri. Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender pana obtinem un piure fin.

Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se amesteca bine totul, pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o ora. Intre timp, inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa cca. 30 minute, le scurgem si le punem la fiert in lapte, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu dulceata de coacaze si frisca mixata bine. Se intinde in strat uniform peste piureul de anans si se lasa de seara pana dimineata la frigider.

Dimineata se pregateste jeleul astfel: se amesteca dulceata cu apa, apoi se strecoara sucul lasat de fructe. Fructele de coacaze din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider. Sucul lasat se amesteca cu praful de tort gelle, intr-un ibric si se pune la fiert, amestecand continuu, pana da in 2-3 clocote, apoi se toarna deasupra prajiturii. Se mai lasa cca. 15 minute la rece, sa se intareasca jeleul, apoi putem portiona prajitura. Pofta buna!!!

Incearca si Prajitura cu fructe zaharisite
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.