Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si
mod de preparare
Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe scindura si se fac chifle mici, care se pun pe tava unsa cu putin unt si se lasa la cald sa creasca. Chiflele se ung cu o compozitie formata din smintina, faina, unt topit, zahar si se pun la copt in cuptor timp de 15-20 minute.
Incearca si Rulada de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle dulci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe