Prajituri

Reteta Choux a la creme

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Choux a la creme este un desert delicat, o prajitura frantuzeasca delicioasa umpluta cu crema delicata si scaldata in glazura de ciocolata.

ingrediente

Aluat:
   225 ml apa
   25 ml ulei
   125 g faina
   4 oua(3 mari)
   un varf de cutit sare
Crema:
   4 galbenusuri
   5 linguri de zahar
   5 lg de amidon
   450 ml lapte
   vanilie
   100 ml frisca
Decor:
   150 ml frisca
   ciocolata topita
   zahar pudra

mod de preparare

Mai intai facem cojile:




apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc (toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.




Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul) si devine un aluat lipicios. Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava. Se dau la cuptor aprox 30 min (pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim. NU SE DESCHIDE USA!!!




Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.




Crema:




-punem laptele la fiert




-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam




-dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin




-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand continuu




-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema, oprim focul si lasam la racit




-cand s-a racit complet se mixeaza 100 ml frisca si se inglobeaza in crema, mixand bine




Cu ajutorul unui pos/lingurita se umplu choux-urile, deasupra cremei se spriteaza un strat de frisca si se pune capacelul.


Choux a la creme se decoreaza cu ciocolata topita amestecata cu 1 lingura unt sau cu zahar pudra.

Incearca si Prajitura zebra
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.