Ciocolata de casa cu unt este un desert simplu si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa aveti nevoie de cacao, unt, zahar si eventual arome.
Ciocolata de casa cu unt se face foarte rapid. Mai intai cerne separat cacaoa si laptele praf, ca sa fie mai fin. Pune la fiert zaharul cu 200 ml de apa. Fierbe-l timp de 3 minute de la momentul in care a inceput sa fiarba. Adauga cate o lingura de cacao si fierbe-l din nou timp de 3 minute. Ia-l de pe foc si adauga untul, dupa care adauga treptat laptele praf. Amesteca pana se omogenizeaza. Toarna amestecul pentru ciocolata de casa cu unt intr-o tava unsa cu unt.
Cand incepe sa se intareasca o poti taia bucati. Poti adauga dupa gust alune, nuca, stafide, cafea boabe.
Alte retete de dulciuri recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsAm ales pentru acest week-end o prajitura cu o crema fina, combinata cu un blat pufos cu visine, pentru ca asa a fost dorinta...
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarponeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii