Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe masă. Pentru mine simbolizează venirea verii: prospețime, aromă, dulce răcoros. Este un desert frantuzesc, extrem de usor de facut si capsunile isi pastreaza prospetimea si aroma.

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu capsuni

Ingrediente

  • 500 grame capsuni
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 100 g faina
  • 20 g unt
  • vanilie

Mod de preparare

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am mixat până am obținut un aluat mai gros puțin decât cel pentru clătite. Am turnat aluatul în tavă și am copt prăjitura pentru aproximativ 40 de minute, la 200 de grade C. A iesit perfecta: capsunile au ramas suculente si proaspete, iar aroma de vanilie face din acest desert unul special.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci