Clafoutis cu cirese si migdale

Clafoutis cu cirese si migdale este un desert simplu de facut, dar delicios! Un desert pe care merita sa-l incercati in perioada cu cirese proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu cirese si migdale

Ingrediente

  • 350 g cirese fara samburi si redus la jumatate
  • 2 linguri de coniac
  • 5 oua
  • 200 g (1 cana) zahar brun
  • 90 g (3/4 cana) faina
  • un varf cutit de sare
  • 240 ml lapte
  • la temperatura camerei
  • 240 ml smantana
  • vanilie
  • Pentru topping:
  • 80 g migdale taiate marunt
  • 30 g (2 linguri) zahar pudra

Mod de preparare

Clafoutis este un desert francez cu cirese. Aceasta reteta este o combinatie intre tarta cu cirese si placinta fiind ununul dintre cele mai bune deserturi cu cirese. Textura este foarte cremoasa, iar ciresele suculente dau o dulceata aparte aluatului. 
Dupa ce se raceste, se poate taia in forma dorita si servi oricand si oriunde, neavand nevoie de furculita. Poate fi servit cu ceai sau cafea, dimineata la micul dejun.

Am ales ca topping migdale taiate marunt si zahar pudra, dar puteti alege si alte fructe, sau pur si simplu puteti faceti reteta simpla. Migdalele dau o textura aparte, iar in combinatie cu ciresele rezulta un clafoutis de vis.

Intr-un castron se amesteca ciresele impreuna cu coniacul, apoi se dau deoparte pentru aproximativ o ora.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina partea de jos si partile laterale ale nu forme de copt patrate cu latura de circa 24 cm. Preincalziti cuptorul la 180° C.

Intr-un castron puneti ouale impreuna cu zaharul si mixati pana cand amestecul devine albicios si pufos.

Adaugati faina in ploaie, amestecand usor cu o spatula, apoi puneti lapte, smantana si vanilie.

Se pune in forma de copt jumatate din compozitia obtinuta si se da la cuptor timp de 5-7 minute, pana cand se formeaza o crusta subtire.

Se scurg ciresele, se scoate forma de la cuptor si le asezati peste aluat. In acest fel, ciresele nu se vor scufunda in aluat, ajungand pe baza acestuia. Se toarna compozitia ramasa peste cirese si se coace pentru inca 20 de minute.

Dupa acest timp, scoateti clafoutis din cuptor, presarati cu migdale si zahar pudra pe deasupra.

Dati la cuptor pentru inca 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Inainte de a servi dati pe un raft sa se raceasca.


Serviti clafoutis cu cirese si migdale dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Spaghete cu branza
Bucataras.RO

Spaghete cu branza

Acesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...

Spaghete cu branza
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise