Prajituri

Reteta Clafoutis cu cirese si migdale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
mioarapoparci postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Clafoutis cu cirese"
 
Clafoutis cu cirese si migdale este un desert simplu de facut, dar delicios! Un desert pe care merita sa-l incercati in perioada cu cirese proaspete.

ingrediente

   350 g cirese fara samburi si redus la jumatate
   2 linguri de coniac
   5 oua
   200 g (1 cana) zahar brun
   90 g (3/4 cana) faina
   un varf cutit de sare
   240 ml lapte
   la temperatura camerei
   240 ml smantana
   vanilie
Pentru topping:
   80 g migdale taiate marunt
   30 g (2 linguri) zahar pudra

mod de preparare

Clafoutis este un desert francez cu cirese. Aceasta reteta este o combinatie intre tarta cu cirese si placinta fiind ununul dintre cele mai bune deserturi cu cirese. Textura este foarte cremoasa, iar ciresele suculente dau o dulceata aparte aluatului. 
Dupa ce se raceste, se poate taia in forma dorita si servi oricand si oriunde, neavand nevoie de furculita. Poate fi servit cu ceai sau cafea, dimineata la micul dejun.

Am ales ca topping migdale taiate marunt si zahar pudra, dar puteti alege si alte fructe, sau pur si simplu puteti faceti reteta simpla. Migdalele dau o textura aparte, iar in combinatie cu ciresele rezulta un clafoutis de vis.

Intr-un castron se amesteca ciresele impreuna cu coniacul, apoi se dau deoparte pentru aproximativ o ora.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina partea de jos si partile laterale ale nu forme de copt patrate cu latura de circa 24 cm. Preincalziti cuptorul la 180° C.

Intr-un castron puneti ouale impreuna cu zaharul si mixati pana cand amestecul devine albicios si pufos.

Adaugati faina in ploaie, amestecand usor cu o spatula, apoi puneti lapte, smantana si vanilie.

Se pune in forma de copt jumatate din compozitia obtinuta si se da la cuptor timp de 5-7 minute, pana cand se formeaza o crusta subtire.

Se scurg ciresele, se scoate forma de la cuptor si le asezati peste aluat. In acest fel, ciresele nu se vor scufunda in aluat, ajungand pe baza acestuia. Se toarna compozitia ramasa peste cirese si se coace pentru inca 20 de minute.

Dupa acest timp, scoateti clafoutis din cuptor, presarati cu migdale si zahar pudra pe deasupra.

Dati la cuptor pentru inca 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Inainte de a servi dati pe un raft sa se raceasca.


Serviti clafoutis cu cirese si migdale dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca cu ceai.

Incearca si Rulada pufoasa cu gem de portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.