Cocostar

Aluat 1. Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat. Se mixeaza bine,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cocostar

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 linguri cu varf cacao
  • 2 oua ( - 1 albus care se va folosi la umplutura)
  • 250 gr. margarina
  • 4 linguri zahar pudra (cu varf)
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 400 gr. faina
  • Umplutura:
  • 120 gr. nuca de cocos
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 albus

Mod de preparare

Aluat

1. Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat. Se mixeaza bine, apoi se adauga putin cate putin din faina amestecata cu praful de copt.

2. Framantam usor, pana se incorporeaza bine faina si astfel obtinem aluatul.

Umplutura cocos

1.albusul se mixeaza, se adauga zaharul pudra, cocosul si se amesteca bine.

Aluatul se imparte in chiftelute egale, cam cat o nuca si se taseaza.

La fiecare chifteluta se pune in centru o biluta din umplutura coco si se-aduna marginile deasupra.

Dupa ce se rotunjesc se pun cu imbinarile dedesubt pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Tava se baga la cuptor la 180 grade pt 20-25 min ( sunt gata cand se rumenesc dedesubt).

Cand sunt gata, se poate adauga ciocolata topita, ca in imagine.

Reteta recomandata de Pocahontas.
Alte retete recomandate:

Prajitura de branza

Pasca cu smantana

Pasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci