Prajituri

Reteta Colac de Paste

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand amestecul este omogen adaugam

ingrediente

   Aluatul
   300g unt
   250g zahar
   2 lg zahar vanilat
   4 oua
   150ml rom
   350g amidon sau faina foarte fina pentru prajituri
   100g nuci macinate
   2 lg praf de copt
   150ml lapte
   coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
   Ornare
   50g fistic
   50g migdale
   10 cuburi de zahar
   3 linguri miere

mod de preparare

Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand amestecul este omogen adaugam tot pe rand laptele, amidonul sau faina in care ati amestecat praful de copt si nucile. Ungeti cu unt o forma rotunde de tip inel. Turnati in ea compozitia obtinuta si coaceti-o la foc potrivit.


Cand s-a rumenit uniform facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta peste tot. Cand e gata si este calduta o ungem cu un strat uniform de miere peste care presaram zahar, fistic si migdale zdrobite.


Legam colacul cu o funda colorata, il asezam pe un platou si in mijlocul lui punem ouale vopsite de Paste.
Incearca si Tarta cu crema de mar copt
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac de Paste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.