Colac de Paste

Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand amestecul este omogen adaugam

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul
  • 300g unt
  • 250g zahar
  • 2 lg zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150ml rom
  • 350g amidon sau faina foarte fina pentru prajituri
  • 100g nuci macinate
  • 2 lg praf de copt
  • 150ml lapte
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • Ornare
  • 50g fistic
  • 50g migdale
  • 10 cuburi de zahar
  • 3 linguri miere

Mod de preparare

Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand amestecul este omogen adaugam tot pe rand laptele, amidonul sau faina in care ati amestecat praful de copt si nucile. Ungeti cu unt o forma rotunde de tip inel. Turnati in ea compozitia obtinuta si coaceti-o la foc potrivit.

Cand s-a rumenit uniform facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta peste tot. Cand e gata si este calduta o ungem cu un strat uniform de miere peste care presaram zahar, fistic si migdale zdrobite.

Legam colacul cu o funda colorata, il asezam pe un platou si in mijlocul lui punem ouale vopsite de Paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci