Prajituri

Colomba de Paste

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
Laura din Italia postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pregateste un aluat cu faina, drojdia farimitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr. de unt moale, zaharul, coaja rasa de limiie, sarea si lapt

ingrediente

   700 g de faina
   100 ml lapte
   200 gr. unt
   150 gr. zahar. 6 galbenusuri
   150 gr. fructe glasate sau 100 gr. ciocolatã fondanta
   25 gr. drojdie de bere
   80 gr. migdale cojite
   coaja rasa de la o lamiie
   putina sare
   zahar tos

mod de preparare

Se pregateste un aluat cu faina, drojdia farimitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr. de unt moale, zaharul, coaja rasa de limiie, sarea si laptele caldut. Se lasa sa se dospeasca cam o jumatate de ora, apoi se mai framinta aluatul adaugind untul rimas, ciocolata sau fructele glasate. Se pune intr-o forma de porumbel si se mai lasa sa se dospeasca o jumatate de ora. Se unge cu un galbenus si se presara zaharul tos si migdalele. Se pune la cuptorul incins (190 °C) 20 de minute, apoi se acopera cu hirtie de cuptor si, in sfirsit, se mai coace 20-25 de minute.

Incearca si Prajitura cu caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Colomba de Paste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite