Coltunasi cu visine si sos

Coltunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Coltunasi cu visine si sos

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 ml apa
  • 300-350 g faina
  • un praf de sare
  • 1 kg visine
  • 1 cana zahar
  • 50 g unt
  • smantana.

Mod de preparare

Coltunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.

O data ce ati spalat bine fructele, le-ati indepartat samburii si coditele se pune cu zahar peste noapte in frigider. A doua zi lasati sa se scurga bine visinele si siropul rezultat il fierbeti cateva minute sa se ingroase putin.

Pentru aluat bateti ouale cu sare, la care adaugati apoi apa si faina. Trebuie sa va iasa un altuat moale si elastic. Il intindeti subtire si il taiati in patratele. Pe fiecare patratel puneti cam doua visine si pliati apoi in forma de triunghi. Apasati bine marginile ca sa se lipeasca. Puteti face si cu furculita aceasta operatiune, s-ar putea sa mearga mai repede.

Puneti un vas cu apa cu sare la fiert si cand apa clocoteste puneti coltunasii cu visine. Lasati cam 10 minute sa fiarba la foc mic. Se scot si se stropesc cu unt topit.


Coltunasii cu visine se servesc cu smantana deasupra si stropiti cu siropul de visine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci