Cremes Jugo

Aluat: framantam untul, faina, galbenusurile, apa rece si sarea, lasam la rece 3 ore. Coacem o foaie. Cealalta foaie o punem in tava impreuna cu umpl

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 25 dkg unt
  • 30 dkg faina
  • 2 galbenusuri
  • Putina sare
  • 3 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 9 galbenusuri
  • 30 dkg zahar pudra
  • 25 dkg ciocolata razuita
  • 25 dkg nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • ¾ l lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 25 dkg unt
  • 25 dkg zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Aluat: framantam untul, faina, galbenusurile, apa rece si sarea, lasam la rece 3 ore. Coacem o foaie. Cealalta foaie o punem in tava impreuna cu umplutura si le coacem impreuna. Umplutura: amestecam galbenusurile, zaharul pudra, ciocolata razuita, nuca macinata si praful de copt, incorporam albusurile batute spuma. Intindem amestecul pe foaia de aluat si o coacem. Crema: fierbem laptele cu budincile de vanilie si dupa racire adaugam untul batut spuma si amestecul de zahar pudra si zahar vanilat. Turnam crema pe prajitura racita si acoperim cu cealalta foaie. Dupa o zi de odihna o feliem.
Alte retete recomandate

Tort de mere intregi

Tiramisu

Diplomat

Tarta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc