Intr-un bol se amesteca untul, migdalele, zaharul si ouale cu mixerul. Ouale se adauga pe rand, pana cand capata aspectul unei creme. Se adaugati vani
Intr-un bol se amesteca untul, migdalele, zaharul si ouale cu mixerul. Ouale se adauga pe rand, pana cand capata aspectul unei creme. Se adaugati vanilia, faina "in ploaie" si sarea.
Nu se amesteca mai mult de 1 min pentru ca aluatul devine elastic.
Se intinde o foaie, se acopera cu plastic si se da la frigider 30 min.
Se incalzeste cuptorul si se pun pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina formele decupate, la 2 cm departare. Jumatate din forme vor avea mijlocul decupat (cu un paharel de tuica). Se coc 15-20 min, pana sunt aurii, dupa care se scot, iar cand sunt reci se ung cu gem cele negaurite, se lipesc cu perechile lor gaurite si se pudreaza cu zahar pudra sau vanilat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii