Prajituri

Reteta Eclere ...altfel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Luciana_m postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Eclere pas cu pas (reteta video)"
 
Eclerele sunt niste prajituri foarte cunoscute si apreciate. Le poti pregati in casa, umplute cu crema de vanilie, sau poti sa faci eclere ... altfel :).

ingrediente

Pt. ecler:
   100 ml apa
   120 ml lapte
   un piculet de sare
   125 gr unt
   2 oua mari
   5 linguri si jumatate de faina
   braziliene
   sau praline sau alune nesarate tocate
Pt. crema:
   budinca de vanilie eu am folosit budinca la plic
   250 gr zmeura
   zahar pudra pt ornat
   250 ml frisca

mod de preparare

Se pune intr-o craticioara laptele apa, untul si picul de sare. Cand se topeste untul se adauga cele 5 linguri juma de faina si se amesteca vartos, pana cand compozitia se desprinde de pe peretii craticioarei. se adauga unul cate unul, cele doua oua si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie destul de densa, sa nu curga. Lasati compozitia la racit, si dupa ce s-a racit faceti forme in tava (eu am tava teflonata, n-a mai fost nevoie de hartie de copt) . Faceti formele lunguiete de cca 8 cm si inalte cam de 2 cm. Dupa ce ati terminat cu formele, presarati braziliene peste eclere si tasati-le usor cu mana ca sa se lipeasca bine. Scuturati excesul de braziliene. Le dati la cuptor la 200 grade C pt 20 de minute, fara sa deschideti cuptorul! Trebuie sa fie goale pe dinauntru iar cand le ciocaniti, trebuie sa sune a gol. Atunci sunt gata. Dupa ce s-au copt le taiati pe lung, puneti budinca, zmeura, deasupra frisca si capacul eclerului.


Eclerele se servesc ornate cu zahar pudra si zmeura.

Incearca si Prajitura cu ness si nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere ...altfel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.