Prajituri

Ecleruri

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:25m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind repede, cu multa grija,

ingrediente

   pentru 250 gr. faina se iau 1 pahar apa
   100 gr. unt proaspat
   6-7 oua
   1/4 lingurita sare
   crema de ciocolata (sau cafea)
   glazura de zahar sau zahar pudra

mod de preparare

Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind repede, cu multa grija, ca sa nu se faca cocolosi. Se pune cratita la foc si se amesteca mereu, pina cind aluatul incepe sa se desprinda de pe fund. Se ia cratita de pe foc si se amesteca in continuare, pina se racoreste aluatul. Se adauga ouale, cite unul, frecind bine dupa fiecare. Aluatul este gata atunci cind, fiind destul de moale, nu se intinde totusi pe tava. Se toarna aluatul intr-un cornet facut din hirtie groasa cu o deschizatura la virf. Se preseaza usor cornetul, turnind aluatul in forma de bastonase pe o tava de tabla, care nu se unge cu unt si nici nu se presara cu faina. Se coace la foc iute timp de 25-30 minute. Nu se recomanda sa se deschida prea des cuptorul, deoarece aluatul poate sa cada. Cind prajiturile au crescut bine si s-au uscat, se scot din cuptor si se iau de pe tava cit sint inca fierbinti. Se lasa sa se raceasca, se taie in lung capacele, se umplu inauntru cu crema de ciocolata sau de cafea (daca prajiturile au crescut bine trebuie sa fie goale inauntru), se acopera cu capacele taiate si se toarna pe deasupra glazura de zahar sau se presara cu zahar pudra.
Incearca si Placinta cu mere (daneza)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite