Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

Aceasta reteta de prajitura cu pere se prepara mai usor decat ai crede, iar rezultatul este unul spectaculos, delicios si aromat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

Ingrediente

  • 80 g. unt
  • 3 pere mari
  • 2 linguri pline de zahar
  • lichior Grand Marnier
  • 4oua
  • 100 g. zahar
  • 120 g. faina
  • 400 ml. lapte.

Mod de preparare

Am topit 40 de grame de unt. Am adaugat 3 pere mari curatate, taiate in sferturi si apoi feliute dar se pot taia bucatele sau cum vreti voi si 2 linguri pline de zahar, am amestecat la foc mare si dupa 5 minute am adaugat un pic de Grand Marnier (un lichior pe baza de cognac cu esenta de portocale ).

Am lasat la foc mare amestecand mereu pana ce s-a evaporat tot suculetul. Am batut spuma cu 4 oua cu 100 de grame de zahar (ori tos ori pudra, cum doriti). Dupa care am adaugat incet, incet 40 de grame de unt topit, 120 de grame de faina ( daca vreti puneti un pliculet de vanilie sau esenta, eu n-am pus) si 400 ml de lapte. Am pus in forma perele si am varsat deasupra compozitia. Deasupra am taiat cateva bucatele de unt. Eu a trebuit sa il las o ora la 175 gr C, data viitoare plec direct cu 180 gr. C.


Pofta buna! Reteta Flognarde aux poires a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci