Prajituri

Fructe uscate in foetaj

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
svetlana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici.
Prepararea aluatului: faina se amesteca cu apa, galbenusel

ingrediente

   Pentrut aluat: 200g faina
   3 galbenuse
   100 ml apa
   150 g unt
   Umplutura: 300 g fructe uscate-caise
   smochine
   stafide-50 g
   pesmet
   un galbenus
   zahar pudra
   ceai de tei

mod de preparare

Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici.
Prepararea aluatului: faina se amesteca cu apa, galbenusele si putina sare. Se intinde o foaie pe care se repartizeaza untul, se aduna la mijloc cele 4 colturi ale foii si se lasa 10 min la odihnit, la rece. Apoi intinde din nou aluatul si pliaza-l in 3. Se repeta de 2 ori operatia la interval de 10 min. Se intinde aluatul, se presara pesmetul, fructele si se ruleaza sub forma de salam. Se unge cu galbenus si se coace la foc mic.
Se pudreaza cu zahar si se taie felii.
Incearca si Prajitura cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe uscate in foetaj" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite