Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, fain

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cale

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un pachetel de zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • optional 2 -3 linguri de apa de flori de portocal
  • rahat

Mod de preparare

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, iar apoi aromele.

Se ia cu lingura si se pune pe hartia de copt (pe care eu am uns-o putin, dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava unsa. Daca aluatul nu se intinde il mai ajutati voi putin cu lingura. Se coc in cuptorul incins la 375`F sau 190`C pentru cam 5 minute sau pana marginile se bronzeaza usor. In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula, se aseaza cite o bucatica de rahat in mijloc si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca.

Dupa au fost coapte toate fursecurile se aranjeaza pe platou si se pudreaza cu zahar. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci