Fursecuri macaroane cu migdale

Pentru fursecuri macaroane cu migdale se dau prin masina migdale curatite de coaja sau nuci si se freaca bine cu doua albusuri nebatute. Se adauga zaharul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g migdale sau
  • nuci
  • 4 albusuri
  • 350 g zahar
  • 50 g smantana.

Mod de preparare

Pentru fursecuri macaroane cu migdale se dau prin masina migdale curatite de coaja sau nuci si se freaca bine cu doua albusuri nebatute. Se adauga zaharul, smantana proaspata si la sfirsit spuma de la doua albusuri. Compozitia trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa nu se intinda. Se toarna cu cornetul pe o foaie de hartie alba, turtite de 3 — 4 cm diametru. Se umezesc cu o pensula cu apa, se presara zahar pudra, se asaza cu hartia in tava si se coc la foc slab. Se scot cat sunt calde, umezind usor hartia pe dos. Cand prajiturile sunt gata, aceste prajituri raman putin cleioase la mijloc. Inainte de a se introduce in cuptor, pe fiecare turtita se poate pune un bob de visina sau de cireasa, din dulceata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc