Galustele cu branza sunt gustoase si usor de preparat. Sunt necesare urmatoarele ingrediente branza, pesmet, faina, cartofi, unt.
Galustele cu branza se prepara astfel: cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofi sau, in lipsa acesteia, se dau prin masina de tocat carne. Pasta de cartofi se pune intr-un castron si se amesteca cu ouale, faina, o lingurita de zahar si putina sare. Se face din aceasta compozitie un sul gros de trei degete, din care se formeaza cu mana perisoare mici care se fierb in apa putin sarata. Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte. Se scot incet cu lingura si se.tavalesc in pesmet rumenit in unt, astfel ca fiecare galusca sa se imbrace frumos in pesmet.
Se servesc fierbinti.
Alte retete recomandate:
Glazura de ciocolata
Pasca fara aluat
Pasca cu smantana

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii