Kataif

Kataif este un desert oriental foarte apreciat in lumea larga. Pentru aceasta prajitura se folosesc niste taietei subtiri, special pentru acest fel de desert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Kataif

Ingrediente

  • 200 gr de fidea subtire
  • 1 cup zahar (125 grame)
  • 250 ml apa
  • 2 bucati de cardamon
  • putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt
  • dar eu am uitat si era greu de pus dupa)
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare

Kataif este un desert oriental foarte apreciat in lumea larga. Pentru aceasta prajitura se folosesc niste taietei subtiri, special pentru acest fel de desert.

Taieteii se pun intr-o tava unsa cu unt tava se da la cuptor pana se rumeneste aluatul. Se pregateste intre timp un sirop din zahar, apa si cardamon.
Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita. Intre timp se bate frisca si se adauga peste jumatatea din fidea. Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.


Kataif see taie in patrate sau dreptunghiuri si se serveste cu ceai.
Un cutit pentru prajituri de la kitchen shop mi-ar fi foarte util.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci