Macarons cu ciocolata

• separati albusurile de galbenusuri – lasati albusurile peste noapte in frigider• macinati migdalele crude (fara coaja) in "moara

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
ridicata
Macarons cu ciocolata

Ingrediente

  • zahar pudra - 256 g
  • faina de migdale (migdale cruda) - 136 g
  • cacao - 3 linguri rase
  • sare - 1/4 lingura
  • albusuri - 3 buc
  • zahar - 3 linguri
  • Pentru ganache:
  • ciocolata 85% 110 g
  • smantana de gatit - 120 ml
  • unt calitativ 82% 50 g
  • Extra:
  • poche cu cap drept, simplu
  • tava din silicon, speciala pentru macarons

Mod de preparare

• separati albusurile de galbenusuri – lasati albusurile peste noapte in frigider
• macinati migdalele crude (fara coaja) in "moara de macinat" a robotului multifunctional Ankarsrum
• cerneti zaharul pudra
• amestecati zaharul pudra, pudra de cacao si faina de migdale in blenderul robotului multifunctional Ankarsrum
• cerneti din nou aceasta compozitie
• scoateti albusurile si lasati-le la temperatura camerei
• folosind atasamentul de tel al aparatului Ankarstrum, bateti albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand acestea s-au inchegat cca 3 sferturi, adaugati si cele 3 linguri de zahar – bateti pana ce albusul devine lucios
• rasturnati compozitia solida intr-un castron
• folosind o spatula din silicon, impaturiti albusurile de ou (pastrand aerul in interior), cu miscari constante, de sus in jos, pentru cca 60 de impaturiri, pana veti obtine o compozitie aerata, de un maro inchis, dar lucios
• introduceti aceasta compozitie in poche
• pe o tava de silicon puneti cate putina compozitie in fiecare orificiu destinat cojilor de macarons – aveti grija sa nu depaseasca pragul mic de silicon, iar compozitia sa curga pe langa
• bateti tava de cateva ori de masa
• lasati-o la temperatura camerei cca 30 min pana cand va face un strat tare la exterior
• introduceti-le in cuptorul electric incins in prealabil la 150 de grade, pentru cca 15-20 min (sau pana cand vedeti ca sunt crescute adecvat si au piciorul corespunzator) – daca nu aveti un cuptor electric atunci va trebui sa gatiti cu usa cuptorului usor intre deschisa – controlul temperaturii este foarte important atunci cand pregatiti macarons
• opriti cuptorul si lasati-le sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru 5 minute, apoi le puteti scoate la temperatura camerei – un soc foarte rapid ar putea sa le dezumfle instantaneu 
• scoateti-le din forma numai in momentul in care s-au racit complet
• radeti ciocolata intr-un castron
• pe foc, adaugati smantana de gatit pana ce aceasta devine fierbinte
• turnati-o apoi peste ciocolata, in castron
• adaugati si untul si amestecati bine
• lasati-o la frigider si cand s-a inchegat, adaugati-o in poche
• folosind coji de macarons de aceeasi marime, adaugati crema ganache intre doua jumatati de coji
• Voila! Macarons cu ganache de ciocolata sunt gata!
Sa le savurati cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Ciorba cu perisoare
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola