Prajituri

Reteta Marshmallows....facut in casa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
nico-vya postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa.
Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte.
Intr-o craticioar

ingrediente

INGREDIENTE PENTRU O PORTIE:
   3 albusuri proaspete sau din congelator
   450 gr zahar
   un strop de sare
   vanilie lichida sau praf
   10 foi de gelatina(inmuiate in 140 ml apa)
   200 ml apa
   1 lingura glucoza lichida
   1 termometru - daca aveti daca nu...stati olecuta...ca va zic exact cum sa-l substituiti

mod de preparare

Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa.


Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte.


Intr-o craticioara de marime mijlocie se pun cele 200 ml apa, 1 lingura de glucoza si zaharul si se pun la fiert la foc mediu.


Se bate albusul spuma, si se da deoparte ...si el...


Siropul incepe sa fiarba si trebuie sa arate cam asa (vezi poza 1).


Pun termometru (aici nu trebuie sa se vada t) si astept sa ajunga la 127 grade celsius, exact timpul cand siropul este gros cat sa faca margele groase deasupra. De aceea zic, daca NU AVETI TERMOMETRU, cand siropul a inceput sa fiarba il mai lasati vreo 20 min si e exact ceea ce trebuie. Eu am facut fara termometru si iese perfect.


Cand siropul ajunge la 127 grade celsius, sau cand vedeti ca au trecut cele 20 min si margelele groase sunt bine vizibil.


Trageti craticioara deoparte si puneti gelatina cu tot cu apa in care a fost inmuiata, dar manevrati CU GRIJA deoarece siropul incepe sa se umfle ca un vulcan.


Luati albusurile batute, si incepeti sa bateti din nou la viteza medie, adaugand de aceasta data in fir subtire siropul fierbinte astfel format, punand deasemeni si vanilia...e doar pentru un gust placut.


Veti constata ca amestecul de albus se inmoaie un pic, nu va panicati continuati sa bateti mai mult de 10 min, din nou depinde de mixer, cine are un mixer performant sau ken...e ideal..eu am batut vreo 15 min, mixerul meu e bunik.


Cand incepe albusul sa faca gulerase...timpul s-a incheiat...veti constata deasemeni ca s-a umflat , s-a ingrosat...semn ca


acum e gata (vezi foto 3)


Acum e timpul sa o rasturnam in forma, la mine apar 2 (vezi foto 4) ca iesea prea inalta ...neavand una de 30/20, nivelati cu paleta.


Dati la frigider reteta zice ca intr-o ora e gata...eu am facut intotdeauna de cu seara...ca se face repede...si am rasturnat a doua zi.


A doua zi...am luat cam 2 linguri de zahar si 2 de amidon si am pudrat suprafata de lucru.


Luati forma si desprindeti marginile cu , cutitul...


Rasturnati pe suprafata pudrata generos. (vezi foto 5)


Sa n-aveti grija , priviti cat e de bine facut.


si acum...taiati fasii...ca mai apoi ...in ce forma doriti, am taiat cuburi...


o parte le-am dat prin cocos nitel prajit..


Iar compozitia din tavita mica...m-am gandit sa o tai cu paharul... si sa alternez apoi bucatile ...impreuna cu ceva capsuni ...pentru decor da....credeti-ma si pentru gust.












Se pot servi impreuna cu fructe, cu capsuni este o idee asa cum se vede si in poze.





Pofta buna!





Reteta Marshmallows....facut in casa propusa de nico-vya





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Prajitura cu prune caramelizate
Daca ti-a placut reteta noastra "Marshmallows....facut in casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.