Mazurca cu ciocolata si frisca

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de mazurca cu ciocolata si frisca sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata, frisca, zahar, galbenusuri, albusuri, migdale, faina, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 2 albusuri spuma
  • 4 linguri migdale pisate
  • ciocolata rasa
  • 5 linguri faina fina
  • 400 g frisca
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul si se adauga galbenusurile unul cate unul. Se freaca foarte bine pentru a se obtine o crema. In aceasta crema se pun migdalele,  se amesteca, apoi se adauga faina, iar la urma albusurile batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si captusita cu hartie, la foc potrivit.. Cand este gata coapta, se rastoarna dreptunghiul si se taie in doua pe la mijloc (ca la tort). Se unge o foaie cu un strat de frisca gros de doua degete peste care se aseaza cealalta foaie.


Se taie patrate sau romburi.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Pasca cu smantana

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci