Melcisori cu dovleac

Melcisori cu dovleac sau pumpkin rolls sunt niste delicioase prajiturele de toamna. Pentru a pregati aceasta reteta folositi o cana dovleac ras.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Melcisori cu dovleac

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • aprox. 600 g faina
  • Umplutura:
  • o cana dovleac ras
  • 3-4 linguri zahar
  • o lingura unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • cateva stafide
  • 1 albus de ou
  • 4-5 linguri nuci macinate

Mod de preparare

Melcisori cu dovleac sau pumpkin rolls sunt niste delicioase prajiturele de toamna. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura drojdia se amesteca bine cu o lingurita de zahar, se adauga laptele caldut, ouale batute cu zaharul, untul, sarea si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale care se lasa sa creasca, la loc cald.
Umplutura:
Dovleacul se pune la calit impreuna cu untul si zaharul.Cand s-a inmuiat se opreste focul si se adauga stafidele, nucile si albusul de ou batut spuma.
Se intinde aluatul in foaie, se pune deasupra umplutura si se ruleaza in sul.Se taie felii si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se mai lasa sa creasca 15-20min , apoi se introduce tava in cuptorul bine incins pentru 40-45 minute.


Melcisorii cu dovleac se pudreaza cu zahar vanilat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc