Prajituri

Mere coapte cu glazura de zahar ars

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se adauga cite o lingura ule

ingrediente

   6 mere mari
   ionatane
   200 gr. zahar
   8 linguri ulei
   2 linguri lichior de fructe
   esenta de vanilie sau migdale Optional - 6 linguri frisca vegetala

mod de preparare

Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se adauga cite o lingura ulei (se poate folosi si margarina vegetala). Se dau la cuptor cca 30 min, la foc moderat. Pentru glazura, zaharul se rumeneste, apoi se adauga o lingura ulei, lichiorul si esenta. Se toarna glazura fierbinte peste mere, de asemenea fierbinti.
Merele se servesc caldute si pot fi ornate cu frisca vegetala
Incearca si Blanc-manger de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu glazura de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite