Prajituri

Mere coapte cu glazura de zahar ars

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se adauga cite o lingura ule

ingrediente

   6 mere mari
   ionatane
   200 gr. zahar
   8 linguri ulei
   2 linguri lichior de fructe
   esenta de vanilie sau migdale Optional - 6 linguri frisca vegetala

mod de preparare

Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se adauga cite o lingura ulei (se poate folosi si margarina vegetala). Se dau la cuptor cca 30 min, la foc moderat. Pentru glazura, zaharul se rumeneste, apoi se adauga o lingura ulei, lichiorul si esenta. Se toarna glazura fierbinte peste mere, de asemenea fierbinti.
Merele se servesc caldute si pot fi ornate cu frisca vegetala
Incearca si Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu glazura de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite