Mere coapte in aluat

Merele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Mere coapte in aluat

Ingrediente

  • 4 mere
  • miere
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • nuci
  • unt
  • stafide
  • zeama de lamaie
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 200 g smantana
  • 3 linguri lapte
  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 50 g unt
  • drojdie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Merele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele.

Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. In mijlocul fiecaruia se aseaza cate un mar si se imbraca, adunand marginile deasupra. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute.

Acest desert poate fi preparat in loc de prajitura cu mere.


Merele coapte in aluat se servesc calde, stropite cu miere de albine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci