Mini tarte cu capsune

Mini tartele cu capsune pot servi drept minunata decoratiune a unei mese festive de primavara, precum si un desert irezistibil.

Complexitate
redusa
Mini tarte cu capsune

Ingrediente

  • 200 g faina
  • O lingurita zahar
  • Un praf de sare
  • 100 g unt rece
  • 1 ou batut cu 10 ml apa
  • 100 g crema de branza
  • 50 g zahar brun
  • 100 g smantana
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • Aprox. 30 capsune fara codite

Mod de preparare

Pentru aluat puneti intr-un bol potrivit faina, zaharul si sarea, adaugati untul si framantati bine, sau folositi un robot de bucatarie pentru a obtine un aluat cu textura fin-granulara, fara cocolase de unt. Adaugati oul batut cu apa si actionati robotul pana se rotunjeste aluatul. Adaugati cate o lingurita de apa rece si actionati robotul dupa fiecare lingurita, pana obtineti un aluat legat si maleabil. Puneti aluatul pe o suprafata data cu faina, impartiti-l in patru bucati egale si formati 4 foi. Impachetati foile si puneti-le la congelator pentru 30 minute.

Preincalziti cuptorul la 200 C. Intindeti foile de aluat si formati din fiecare foaie un cerc de aprox. 17 cm in diametru. Puneti fiecare cerc de aluat in forma de mini tarta de aprox. 12 cm diametru, cu fundul detasabil. Puneti formele pe o foaie de copt si dati-le la congelator 15 minute. Intepati cu o furculita baza fiecarei tarte si umpleti-le cu boabe de fasole. Dati-le la cuptor pentru 10 minute. Scoateti boabele de fasole, reduceti temperatura in cuptor la 170 C si coaceti pana se rumenesc, aprox. 25 minute.

Bateti crema de branza cu zaharul brun la bleneder, in jur de 3 minute. Adaugati smantana, esenta de vanilie si sucul de lamaie si actionati blenderul. Puneti parti egale de umplutura in fiecare tarta. Adaugati capsunele feliate sau intregi.


Se vor servi cu mare drag, pentru ca sezonul capsunelor nu va dura la nesfarsit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Tarta cu branza si mac
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola