Prajituri

Reteta Mini tarte pentru Craciun

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Harsha-mini paini marocane (reteta video)"
 
Mini tartele pentru Craciun sunt aromate, umplute cu mere si fructe confiate, cu arome de scortisoara, perfecte pentru atmosfera sarbatorilor de iarna si pentru mesele de sarbatoare.

ingrediente

Aluat:
   300 g faina
   180 g unt
   90 g zahar
   30 g nuca
   1 galbenus (albusul il folosim la uns tartele inainte de a le baga la cuptor)
   3 linguri lapte
   1/2 lamaie rasa
   un praf de sare
   un varf de cutit praf de copt
    
Umplutura:
   2 mere
   2 linguri de unt
   coaja + sucul de la 1 portocala
   coaja + sucul de la 1/2 lamaie
   150 g stafide
   200 g papaya confiata
   3 linguri coaja de lamaie confiata
   2 linguri coniac
   2-3 linguri zahar (dupa gust)
   o lingura de gris
   scortisoara
   nucsoara
   esenta de vanilie
    
    

mod de preparare

Galbenusul cu laptele se amesteca intr-un castron. Separat se pun toate celelalte ingrediente.




Amestecam/framantam pana cand nu mai avem bucati mari de unt si obtinem un fel de firimituri. Dupa ce am ajuns in acest stadiu, adaugam laptele si galbenusul si framantam pana avem un aluat destul de tare.




Cat timp pregatim umplutura punem aluatul la frigider.
Merele se curata si se rad, o parte din stafide si cubuletele de papaya se pun la robot, sa le taie mai mici (mie nu mi-au iesit chiar foarte mici pentru ca sunt lipicioase si robotul nu prea s-a descurcat). Apoi punem toate ingredientele in afara de coniac intr-o tigaie intinsa, sa se caleasca merele si sa se intrepatrunda gusturile. Aproape de final adaugam si cognacul si testam sa vedem daca umplutura este destul de dulce (in tartele englezesti umplutura e foarte dulce).




Cat timp umplutura se raceste, punem aluatul in forme de briose (nu se pune pana sus pentru ca umplutura este dulce si cu gust intens si ar fi prea multa pentru o singura tarta).




Punem apoi umplutura (eu am facut 23 de mini-tarte), intindem aluatul ramas si decupam stelute pe care le punem peste umplutura. Le ungem apoi cu albus de ou si presaram putin zahar.




Daca mai ramane aluat se pot face niste biscuiti din el. Tartele se coc la 180 de grade pana se rumenesc.




Se pudreaza cu zahar si se savureaza impletirea de arome – daca se poate, impreuna cu cei dragi!




Reteta de mini tarte pentru Craciun a fost propusa de IriA pe forum culinar.


Serviti mini-tartele pentru Craciun la mesele festive impreuna cu cei dragi.

Incearca si Prajitura cu caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte pentru Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.