Mini tarte pentru Craciun

Mini tartele pentru Craciun sunt aromate, umplute cu mere si fructe confiate, cu arome de scortisoara, perfecte pentru atmosfera sarbatorilor de iarna si pentru mesele de sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte pentru Craciun

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 300 g faina
  • - 180 g unt
  • - 90 g zahar
  • - 30 g nuca
  • - 1 galbenus (albusul il folosim la uns tartele inainte de a le baga la cuptor)
  • - 3 linguri lapte
  • - 1/2 lamaie rasa
  • - un praf de sare
  • - un varf de cutit praf de copt
  •  
  • Umplutura:
  • - 2 mere
  • - 2 linguri de unt
  • - coaja + sucul de la 1 portocala
  • - coaja + sucul de la 1/2 lamaie
  • - 150 g stafide
  • - 200 g papaya confiata
  • - 3 linguri coaja de lamaie confiata
  • - 2 linguri coniac
  • - 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  • - o lingura de gris
  • - scortisoara
  • nucsoara
  • esenta de vanilie
  •  
  •  

Mod de preparare

Galbenusul cu laptele se amesteca intr-un castron. Separat se pun toate celelalte ingrediente.

Amestecam/framantam pana cand nu mai avem bucati mari de unt si obtinem un fel de firimituri. Dupa ce am ajuns in acest stadiu, adaugam laptele si galbenusul si framantam pana avem un aluat destul de tare.

Cat timp pregatim umplutura punem aluatul la frigider.
Merele se curata si se rad, o parte din stafide si cubuletele de papaya se pun la robot, sa le taie mai mici (mie nu mi-au iesit chiar foarte mici pentru ca sunt lipicioase si robotul nu prea s-a descurcat). Apoi punem toate ingredientele in afara de coniac intr-o tigaie intinsa, sa se caleasca merele si sa se intrepatrunda gusturile. Aproape de final adaugam si cognacul si testam sa vedem daca umplutura este destul de dulce (in tartele englezesti umplutura e foarte dulce).

Cat timp umplutura se raceste, punem aluatul in forme de briose (nu se pune pana sus pentru ca umplutura este dulce si cu gust intens si ar fi prea multa pentru o singura tarta).

Punem apoi umplutura (eu am facut 23 de mini-tarte), intindem aluatul ramas si decupam stelute pe care le punem peste umplutura. Le ungem apoi cu albus de ou si presaram putin zahar.

Daca mai ramane aluat se pot face niste biscuiti din el. Tartele se coc la 180 de grade pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar si se savureaza impletirea de arome – daca se poate, impreuna cu cei dragi!

Reteta de mini tarte pentru Craciun a fost propusa de IriA pe forum culinar.


Serviti mini-tartele pentru Craciun la mesele festive impreuna cu cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Chiftele umplute cu mozzarella
Bucataras.RO

Chiftele umplute cu mozzarella

Chiftele umplute cu mozzarella
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise