Musuroi de cartita

O prajitura gustoasa, preferata atat de cei mici cat si de cei mari :)

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Musuroi de cartita

Ingrediente

  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 6 linguri zahar tos
  • 3 linguri pudra cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 1 fiola esenta de Esenta de vanilie
  • 200 g smantana de gatit
  • 7 banane
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu pana la incorporare. Peste acest amestec punem cate o lingura de faina proaspat cernuta si una de spuma de albusuri, amestecam usor cu o lingura din lemn, apoi repetam procedura pana la incorporarea completa a albusurilor batute si a fainii.

Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-35 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi scobim blatul, vezi foto. Curatam bananele de coaja si le asezam in blat. Pentru crema mixam ingredientele pana obtinem o crema ferma.

Peste banane punem crema, dam prajiturii forma de cupola, apoi presaram peste crema firimiturile obtinute prin scobirea blatului. Apasam usor cu palmele sa se lipeasca de crema, dam la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci