Negresa cu ciocolata amaruie

Daca ti-au ramas galbenusuri cu care nu ai ce sa faci, sau daca pur si simplu iti doresti o negresa cu multa ciocolata, reteta noastra de negresa cu ciocolata amaruie este ceea ce cauti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu ciocolata amaruie

Ingrediente

  • 190g faina
  • un varf de sare
  • 10 galbenusuri
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 80g frisca lichida
  • 340g ciocolata amaruie
  • rupta in bucati
  • 30g unt
  • 1 lingurita cafea
  • 180g zahar brun
  • 200g zahar tos

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si unge cu unt si tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de 20x20cm.

Amesteca faina impreuna cu sarea si cerne-le. Toaca marunt ciocolata amaruie, amestec-o cu cafeaua, si topeste-o la baie de aburi. Adauga untul si amesteca pana obtii o compozitie fina ce luceste. Ia de pe aburi si adauga cele doua tipuri de zahar. Mixeaza bine pana cand se incorporeaza si zaharul, dupa care lasa deoparte sa se raceasca.

Mixeaza galbenusurile bine. In timp ce mixezi adauga frisca lichida si extractul de vanilie, dupa care adauga la amestecul cu ciocolata. Mixeaza pana la omogenizare, dar nu foarte mult timp, 1-2 minute la viteza medie sunt suficiente. Adauga si faina pe rand, mixand usor, ca  sa nu obtii un aluat greoi.

Transfera aluatul negresei in tava pregatita si niveleaza. Bag-o la cuptor si las-o pentru 40 de minute pana trece testul cu scobitoarea.

Scoate negresa din cuptor, in tava si las-o sa se raceasca complet, dupa care poti sa o scoti impreuna cu folia de aluminiu si poti sa o portionezi.

Daca vrei sa folosesti aceasta reteta pentru o petrecere de Halloween, taie negresa in dreptunghiuri si infinge intr-un capat un biscuite glazurat cu ciocolata care va juca rolul unei pietre de mormant. Poti sa scrii pe biscuite cu ajutorul unor creioane cu pasta de zahar.


Negresele cu ciocolata amaruie se servesc reci, sunt delicioase la cafea sau langa o cana cu lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :))) Baietii mei sunt fani radauteana, dar...

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!