Daca ti-au ramas galbenusuri cu care nu ai ce sa faci, sau daca pur si simplu iti doresti o negresa cu multa ciocolata, reteta noastra de negresa cu ciocolata amaruie este ceea ce cauti.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si unge cu unt si tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de 20x20cm.
Amesteca faina impreuna cu sarea si cerne-le. Toaca marunt ciocolata amaruie, amestec-o cu cafeaua, si topeste-o la baie de aburi. Adauga untul si amesteca pana obtii o compozitie fina ce luceste. Ia de pe aburi si adauga cele doua tipuri de zahar. Mixeaza bine pana cand se incorporeaza si zaharul, dupa care lasa deoparte sa se raceasca.
Mixeaza galbenusurile bine. In timp ce mixezi adauga frisca lichida si extractul de vanilie, dupa care adauga la amestecul cu ciocolata. Mixeaza pana la omogenizare, dar nu foarte mult timp, 1-2 minute la viteza medie sunt suficiente. Adauga si faina pe rand, mixand usor, ca sa nu obtii un aluat greoi.
Transfera aluatul negresei in tava pregatita si niveleaza. Bag-o la cuptor si las-o pentru 40 de minute pana trece testul cu scobitoarea.
Scoate negresa din cuptor, in tava si las-o sa se raceasca complet, dupa care poti sa o scoti impreuna cu folia de aluminiu si poti sa o portionezi.
Daca vrei sa folosesti aceasta reteta pentru o petrecere de Halloween, taie negresa in dreptunghiuri si infinge intr-un capat un biscuite glazurat cu ciocolata care va juca rolul unei pietre de mormant. Poti sa scrii pe biscuite cu ajutorul unor creioane cu pasta de zahar.
Negresele cu ciocolata amaruie se servesc reci, sunt delicioase la cafea sau langa o cana cu lapte.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii