Prajituri

Negresa de la Bunica

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe foc, se lasa sa se raceasc

ingrediente

   2 pachete margarina
   100 gr. cacao
   3 pahare de zahar
   6 oua
   1 praf de copt stins in zeama de lamaie
   1/2 cescuta de lapte
   11/2 pahar de faina

mod de preparare

Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se pun deoparte 12-15 linguri din compozitie pentru glazura. Se separa galbenusurile de albusuri, care se bat spuma. Dupa ce s-a racit compozitia, se amesteca cu galbenusurile, faina in ploaie, praful de copt stins si apoi albusurile spuma. Se pune compozitia in tavi de chec, unse cu margarina si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor incins, la foc potrivit, nedeschizindu-se cuptorul 15 min. Dupa 30-40 min sint gata. Asa fierbinte, se toarna cu o lingura glazura, pe deasupra.



Alte retete recomandate
Incearca si Baclava cu lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de la Bunica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite