Negresa de la Bunica

Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe foc, se lasa sa se raceasc

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pachete margarina
  • 100 gr. cacao
  • 3 pahare de zahar
  • 6 oua
  • 1 praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1/2 cescuta de lapte
  • 11/2 pahar de faina

Mod de preparare

Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se pun deoparte 12-15 linguri din compozitie pentru glazura. Se separa galbenusurile de albusuri, care se bat spuma. Dupa ce s-a racit compozitia, se amesteca cu galbenusurile, faina in ploaie, praful de copt stins si apoi albusurile spuma. Se pune compozitia in tavi de chec, unse cu margarina si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor incins, la foc potrivit, nedeschizindu-se cuptorul 15 min. Dupa 30-40 min sint gata. Asa fierbinte, se toarna cu o lingura glazura, pe deasupra.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci