"Ziua internationala a Deliciilor la Cuptor"
Albusuriile se lasa la temperatura camerei, se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie. Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin. Se toarna in fir subtire peste bezeaua de albusuri,se amesteca usor de jos in sus cu o paleta. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul stins cu lamaie, esenta de rom si se amesteca. Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute,se testeaza cu o scobitoare daca este gata. Se lasa in tava pana cand se raceasca dupa care se poate portiona.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii