1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie. 2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat
1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie.
2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat ouale cu zaharul alb & brun pana spumeaza, apoi se adauga ciocolata racorita deasupra mestecand usor, apoi faina si praful de sare.
3.Compozitia se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pt 20 min.(tava folosita are 21/ 31) Blatul de negresa nu tb sa fie inalt.
4. Caramelele si frisca lichida se pun la topit intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia devine omogena.
5. Se da la o parte si se adauga alunele/ nucile, apoi se toarna compozitia peste blatul de negresa chiar daca e caldut.
6. Se da la frigider timp de o ora sa se intareasca bine caramelul.
7. Ciocolata si frisca pentru topping se topesc pe bain marie si se glazureaza negresa in zig-zag (eu am topit mai multa ciocolata ca s-o acopar de tot cu un strat subtire).
8. Se da la frigider sa se intaresca tot ca sa se poata taia usor!
Pofta buna!
Reteta Negrese apetisante a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro
Alte retete de negrese gasiti aici:
Negresa,
Negresa de post,
Negresa cu banane

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii