Prajituri

Pandispan cu marmelada

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si

ingrediente

   350 gr. faina
   10 oua
   400 gr. zahar pudra
   unt
   marmelada

mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si se toarna albusurile bine batute spuma, in doua reprize, amestecind incet cu multa grija. Cu aceasta compozitie, se umple pe 3/4 o forma unsa cu unt si presarata cu faina si se pune imediat la copt, la foc potrivit 30 minute. In primele 10-15 minute, forma nu trebuie atinsa, deoarece la cea mai mica scuturatura prajitura se indeasa si se incruzeste. Cind este proaspat, pandispanul se farimiteaza la taiat, de aceea trebuie lasat sa stea cel putin 24 de ore inainte de a fi servit. Pandispanul se poate taia orizontal in doua. Partea de jos se unge cu marmelada sau cu crema si se acopera cu partea cealalta care se presara cu zahar pudra sau se garniseste cu crema de unt, cu magiun sau cu fructe. Marginile se vor presara cu firimituri de pandispan.
Incearca si Prajitura cu brinza de vaci si capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu marmelada" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite