Reţetă de preparare a papanaşilor copti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi copti pe placul tuturor, desertul preferat al copiilor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor copti

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Pentru 4 papanasi:
  • 400 g urda proaspata
  • afanata
  • 2 oua
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 3 linguri de gris
  • un praf de sare
  • 200 g smantana
  • dulceata de cirese
  • (sau visine sau ce-o fi
  • dupa pofta inimii)
  • hartie de copt si putin ulei de uns tava.

Mod de preparare

Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau prajiti in tigaie ca gogosile, acesti papanasi copti in cuptor o sa vi se para niste turtite ciudate, dar sunt extrem de deliciosi (va asigur!), mai ales daca alegeti o urda proaspata si buna; iar cu smantana si dulceata de cirese deasupra sunt foarte apetisanti! In plus sunt atat de usor de facut… ca si unui incepator in “ale bucatariei” o sa i se para floare la ureche.

Se amesteca urda cu ouale, apoi se pune zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare si grisul si se amesteca bine din nou. Se lasa compozitia de papanasi la rece pentru o jumatate de ora, ca sa se topeasca zaharul si sa se umfle putin grisul.
Intr-o tava de cuptor se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei.

Dupa ce s-a odihnit compozitia, o scoatem din frigider si facem din ea 4 turtite, pe care le asezam frumos in tava; inainte de a le aseza in tava, le tavalim putin prin gris.

Dam la cuptor circa 40-45 de minute. Dupa ce ii scoateti, o sa se mai dezumfle :) , cel putin la mine asa s-a intamplat.


Papansii copti se servesc imediat cu smantana si dulceata de cirese deasupra!

Sunt extraordinari de buni, imi plac mai mult decat papanasii traditionali!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci