Prajituri

Reteta Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de capsuni

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 4m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Papanasi (reteta video)"
 
Reţetă de preparare a papanaşilor
• lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum,

ingrediente

4 portii

   branza proaspata (de vaci) - 350 g
   Reţetă de preparare a papanaşilor
   faina de cozonac - 240 g
   ou - 1 buc
   zahar - 80 g
   praf de copt - 1 pliculet
   coaja rasa de la 1/2 lamaie
   apa de trandafiri - 2 lingurite
   zahar vanilat bourbon - 2 pliculete
   smantana grasa - 200 g
   ulei de floareasoarelui - 400 - 500 ml
Pentru dulceata:
   cidru - 100 ml
   capsuni - 200 g
   scortisoara baton - 1 buc
   anason stelat - 1 buc
   cuisoare - 34 buc
   gellfix - 1/4 plic
   zeama de lamaie - 3 linguri
   zahar gelifiant - 80 g

mod de preparare

• lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum, atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului
• adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon
• porniti aparatul pe viteza mica
• intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt
• adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• lasati la framantat cca 8-10 min
• intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele
• taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici)
• in momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic
• dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min
• lasati-o sa se raceasca si apoi introduceti-o in frigider
• intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau
• incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta
• prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti)
• scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces
• montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni.

Savurati!
Incearca si Mere coapte in aluat
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
papanasi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.