Reţetă de preparare a papanaşilor pufosi cu mac

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii pufosi cu mac se dizolva 40 g drojdie si o lingurita de zahar in 125 ml lapte caldut.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 40 g drojdie
  • doua lingurite de zahar
  • 125 ml lapte caldut
  • 250 g faina
  • 50 g unt topit si
  • 1 ou
  • sare
  • 30 g unt.

Mod de preparare

Pentru papanasii pufosi cu mac se dizolva 40 g drojdie si o lingurita de zahar in 125 ml lapte caldut, se lasa timp de un sfert de ora, se amesteca apoi cu 250 g faina, 50 g unt topit si 1 ou. Aluatul se lasa la dospit timp de 35 de minute, dupa care, se amesteca 80 g mac, o lingura de zahar, 20 g unt si 1 galbenus. Din aluat, se intinde o foaie, din care se taie forme rotunde. Compozitia cu mac se pune intre doua bucati de aluat, avand grija ca marginile sa fie bine lipite. Se lasa iar la dospit timp de 20 de minute, iar intr-un vas se clocoteste apa cu sare, 30 g unt si o lingurita de zahar. Se fierb pe rand la foc potrivit.


Papanasii pufosi cu mac se pot servi calzi sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc