Prajituri

Reteta Pasca fara aluat

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca cu aluat de cozonac (reteta video)"
 
• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora
• lasati branza de vaci

ingrediente

8 portii

   branza de vaci - 600 g
   stafide - 150 g
   oua - 5 buc
   crema de whisky - 50 ml + 50 ml cognac sau rom
   esenta de vanilie - 1 lingurita
   faina - 150 g
   coaja rasa de la o lamaie
   praf de copt - 1 plic
   zeama de lamaie - 1 lingurita
   extra faina si unt pentru tapetat o forma de tort cu baza detasabila
   zahar 9 linguri
   sare - 2 varfuri de cutit

mod de preparare

• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora
• lasati branza de vaci la scurs
• separati galbenusurile de albusuri
• introduceti in blenderul Oster Versa galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie si stafidele cu tot cu lichidul in care s-au hidratat
• amestecati faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt
• bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie
• amestecati treptat compozitia din blender cu faina si praful de copt – aveti grija sa nu formati cocoloase
• amestecati peste acestea jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impaturiti-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrati bulele de aer din albus
• adaugati compozitia in forma de tort tapetata
• introduceti-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade
• lasati-o acolo pentru 15 minute, dupa care scadeti temperatura la 150-160 de grade si lasati-o inca 35-40 de minute
• lasati-o sa se raceasca, dupa care scoateti-o din forma
• o puteti servi simpla sau cu diverse topping-uri, precum sos de caramel, dulceata, sos de ciocolata, smantana etc.
Pofta buna!

*o reteta Bogdan Roman

Incearca si Tarta cu dulceata de visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.