Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata este o pasca obligatorie pe masa de Paste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasca poloneza clasica

Ingrediente

  • Blatul:
  • - 1 pahar faina grau;
  • - 1/2 pahar zahar pudra;
  • - 1 ou;
  • - 1/2 pahar lapte dulce;
  • - 100 gr unt/margarina (eu pun unt);
  • - 3 linguri cacao;
  • - 1 plic praf de copt;
  • - 1 plic zahar vanilat.
  • Crema de branza:
  • - 500 gr branza de vaci sau mai mult
  • stoarsa bine de zer;
  • - 2 oua;
  • - 1 pahar zahar pudra;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 1 lingura faina(am pus vreo 3 linguri);
  • - 50 gr stafide (am uitat sa pun
  • pentru ca le-am mancat una cate una).

Mod de preparare

Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.

Crema de branza:

se da branza de vaci prin masina de tocat carne de 2 ori (eu am framantat-o foarte bine), apoi se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut - am ciupit din ele sistematic si apucasem sa dau drumul la cuptor) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma (am uitat si asta, si am trantit ouale intregi, foflenc - dar nu a daunat grav retetei). Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.

Asamblare:

Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Deasupra se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit pana cand pasca se desprinde de marginile formei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.

A crapat putin, dar orice imperfectiune se acopera cu ciocolata.

Glazura:

100 gr ciocolata topita la bain-marie cu cateva picaturi de ulei, se omogenizeaza cu 50 grame unt si se pune peste pasca. Se lasa la intarit/racit.

Reteta de pasca poloneza a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.


Dupa ce pasca poloneza clasica s-a racit si glazura s-a intarit se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pastramă din mușchiuleț de porc
Bucataras.RO

Pastramă din mușchiuleț de porc

Am tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...

Pastramă din mușchiuleț de porc
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise