Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti
Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti in tava dinainte pregatita si puneti la cuptor la 180°C timp de 20 minute. Blatul odata copt scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca bine pe gratar dupa care il taiati in trei.
Incalziti smantana intr-o craticioara si cand e fierbinte adaugati ciocolata alba cu picaturi de zmeura. Apoi adaugati si ciocolata cu lapte facuta bucati. Lasati sa se raceasca bine, introduceti la frigider. Cand glazura este rece mixati-o bine pana devine ca o crema apoi adaugati purè-ul de zmeura.
Gelatina o inmuiati in putin apa (eu am folosit agar-agar). Zaharul se carameleaza. Cand ajunge la culoarea caramelului adaugati cu multa atentie 2 linguri de apa. Apoi varsati usor, in fir gelatina. Se amesteca pana devine un sirop dens, se indeparteaza de pe foc si se raceste putin. Intre timp se mixeaza ouale si se adauga putin cate putin siropul caramel. Separat se mixeaza frisca si se amesteca usor compozitiei de oua si caramel.
In forma de tort pregatita cu folie transparenta se pune unul din blaturi. Se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy. Se adauga mousse-ul de ciocolata si zmeura. Peste acest mousse se adauga zmeura(asa zice reteta) Eu am pus fructe de padure si capsuni, cam 250g. Urmeaza al doilea blat la fel insiropat ca si primul peste care se pune stratul de mousse caramel. Se termina asamblarea cu ultimul blat insiropat la randul sau se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate pe gratar se imbraca in glazura de ciocolata. Se lasa sa se inchege prima glazura, apoi se adauga glazura de zmeura.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineM-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.
Desert tort cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii