Prajituri

Reteta Passion cake

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
dora_m postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti

ingrediente

Blat:
   150g faina
   2 pliculete budinca de vanilie
   2 linguri cacao
   1 pachet praf de copt
   150g zahar
   4 oua
   200g unt
   4 linguri de lapte
Mousse de ciocolata cu zmeura:
   150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura
   150g ciocolata de lapte
   200ml smantana lichida
   300g purè de zmeura
Mousse caramel:
   60 ml apa rece
   12g gelatina foi
   2 linguri brandy
   150 gr zahar
   2 linguri apa
   6 galbenusuri
   480 gr frisca
Glazura de ciocolata:
   200gr ciocolata cu lapte
   100ml smantana
Glazura de zmeura:
   300g zmeura
   200g zahar pudra
   10 g gelatina foi

mod de preparare

Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti in tava dinainte pregatita si puneti la cuptor la 180°C timp de 20 minute. Blatul odata copt scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca bine pe gratar dupa care il taiati in trei.




Mousse de cioco si zmeura:



Incalziti smantana intr-o craticioara si cand e fierbinte adaugati ciocolata alba cu picaturi de zmeura. Apoi adaugati si ciocolata cu lapte facuta bucati. Lasati sa se raceasca bine, introduceti la frigider. Cand glazura este rece mixati-o bine pana devine ca o crema apoi adaugati purè-ul de zmeura.




Mousse caramel:



Gelatina o inmuiati in putin apa (eu am folosit agar-agar). Zaharul se carameleaza. Cand ajunge la culoarea caramelului adaugati cu multa atentie 2 linguri de apa. Apoi varsati usor, in fir gelatina. Se amesteca pana devine un sirop dens, se indeparteaza de pe foc si se raceste putin. Intre timp se mixeaza ouale si se adauga putin cate putin siropul caramel. Separat se mixeaza frisca si se amesteca usor compozitiei de oua si caramel.




Asamblare tort:



In forma de tort pregatita cu folie transparenta se pune unul din blaturi. Se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy. Se adauga mousse-ul de ciocolata si zmeura. Peste acest mousse se adauga zmeura(asa zice reteta) Eu am pus fructe de padure si capsuni, cam 250g. Urmeaza al doilea blat la fel insiropat ca si primul peste care se pune stratul de mousse caramel. Se termina asamblarea cu ultimul blat insiropat la randul sau se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi se scoate pe gratar se imbraca in glazura de ciocolata. Se lasa sa se inchege prima glazura, apoi se adauga glazura de zmeura.


Alte retete recomandate:
Incearca si Bulinute
Daca ti-a placut reteta noastra "Passion cake" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.