Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Trigoanele marocane cu umplutura de migdale sunt niste pateuri mici, parfumate cu sirop de miere, portocale si apa de trandafir.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 300g migdale macinate
  • 150g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • un varf de sare
  • 30g unt nesarat
  • 20ml apa de trandafir
  • Pentru aluat:
  • aluat foi de placinta
  • unt topit
  • 1 ou
  • Pentru sirop:
  • 50g miere
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  •  

Mod de preparare

Briouat - pateurile marocane prajite, si apoi scufundate intr-un sirop parfumat cu apa de trandafiri, sunt servite de cele mai multe ori la ocazii speciale sau la ritualul de servire a ceaiului.

Incepem prin a prepara umplutura de migdale:

Imparte migdalele in jumatate, una dintre ele prajeste-o intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Pune jumatatea neprajita in blender alaturi de jumatate din cantitatea de zahar.

Dupa ce s-au racit si migdalele prajite, adauga-le si pe ele in blender alaturi de jumatatea din zahar ramasa.

Adauga amandoua amestecurile de migdale intr-un bol, adauga apa de trandafiri si untul si  amesteca cu mainile pana obtii o pasta.

Formeaza din aluatul de placinta bile, pe care apoi le intinzi in patrate. Sau taie-l pur si simplu in patrate de 5cm. Unge mijlocul cu putin unt si aseaza cu o lingura din pasta de migdale chiar aproape de un capat.

Prinde de capatul in care este umplutura, du-l in celalalt capat ca sa o sigilezi, si apoi in sus ca sa formezi triunghiul. Unge cu oul batut ca sa "sigilezi" pateul. Repeta procedeul pana nu mai ai umplutura.

Incalzeste ulei intr-o tava, in timp ce incalzesti si mierea impreuna cu apa de trandafiri. Ia mierea de pe foc si pune-o la indemana.

Prajeste fursecurile in baia de ulei, intorcandu-le periodic, pana cand sunt rumene pe ambele parti, dupa care transfera-le, asa calde, in sirpoul de miere.

Aseaza fursecurile pe o farfurie si presara-le cu susan daca doresti.

 

 

 


Fursecurile marocane cu migdale se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Aperitiv frittata cu paste si legume
Bucataras.RO

Aperitiv frittata cu paste si legume

Frittata este varianta italiana a omletei, imbogatita cu diverse ingrediente cum ar fi pastele, diverse tipuri de carne,...

Aperitiv frittata cu paste si legume
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola