Placinta cu branza dulce de vaci

Placinta cu branza dulce de vaci este o reteta rapida de desert. Pentru aceasta reteta de placinta cu branza dulce de vaci aveti nevoie de 500 g de branza de vaci si foi de placinta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza dulce de vaci

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 zahar vanilinat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou si 1 lingurita zahar de pus pe deasupra
  • 400 g foi de placinta

Mod de preparare

Placinta cu branza dulce de vaci este o reteta rapida de desert. Daca nu doriti sa folositi aluat congelat puteti sa il pregatiti dumneavoastra, insa si cel din comert este foarte bun.

Se dezgheata aluatul de foi de placinta si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.Se adauga apoi coaja rasa de lamaie.
Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta unse cu putin ulei. Peste ele turnam o jumatate din umplutura, mai punem 2 foi apoi restul de compozitie si acoperim cu inca 2 foi. Batem un ou cu 2 linguri de smantana si o lingurita de zahar si turnam peste placinta.
Introducem tava in cuptor unde placinta cu branza dulce de vaci se tine cam 40 minute la un foc potrivit.


Placinta cu branza dulce de vaci se taie patratele si se pudreaza cu zahar vanilat.
Alte retete de placinta recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc