Prajituri

Reteta Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 20m 
MEDIOTO59 postat de
Postat pe: 20-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta cu rubarba si capsuni - reteta video"
 
Este placinta care-mi place cel mai mult si cel mai mult si daca ii adaug si ceva "accesorii" cum ar fi de exemplu coaja de portocala confiata atunci rezultatul este unul la care papilele gustative nu poate rezista sa nu savureze o asa bunatate.

ingrediente

10 portii

   Pentru aluat
   500 g faina
   25 g drojdie proaspata
   250 ml apa calduta
   1/2 lingurita sare
   2 linguri ulei
   1 ou
   Pentru umplutura
   750 g branza de vaci
   250 ml smantana
   3 oua
   2 linguri cu coaja confiata de portocala
   coaja rasa de la o lamaie
   o fiola esenta de vanilie
   2 linguri rase cu gris
   un varf de cutit cu sare
   zahar dupa gustul fiecaruia
   3 pliculete zahar vanilat
   zahar pudra pentru pudrat
   ulei pentru uns aluatul si tava
   faina pentru tapetat tava
   1 ou pentru uns placinta

mod de preparare

Cernem faina si o punem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea, uleiul si oul. Dizolvam drojdia in apa calduta si apoi o turnam si pe ea in mijloc. Amestecam usor cu degetele pana ce aluatul se leaga. Framantam bine.

Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios si elastic. Daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina. Ungem aluatul cu putin ulei si lasam la dospit, la loc cald si acoperit cu un prosop circa 30 min. (pana isi dubleaza volumul).

In tot acest timp ne ocupam de umplutura: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, coaja confiata de portocala, sarea, zaharul vanilat si grisul. Adaugam si zaharul... acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare.

Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn. Cand aluatul este crescut il impartim in doua bucati, presaram masa de lucru cu faina si intindem doua foi de placinta. Ungem o tava (eu am folosit o tava rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina. Intindem o foaie in forma si tragem usor de margini astfel incat sa imbracam si peretii formei.

Punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat. Batem un ou si ungem placinta cu el. Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 20 min. Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si apoi taiem.

Incearca si Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.