Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.
Ungem o tava (30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de 8-10 min. Scoatem din cuptor.
Pregatim umplutura: batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci,smantana,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom, coaja rasa de lamaie,grisul si stafidele. Amestecam bine, cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare. Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava.
Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade, timp de aproximativ 40 min. Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta (facem testul scobitorii). Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii