O placinta pe care o pregatesc cu mare drag entru familia mea, e sanatoasa si gustoasa!
Se prepara intai aluatul pentru foile de placinta: se pune apa putin incalzita intr-un castron iar apoi se adauga drodia si sarea sei se amesteca bine pana la dizolvare, se adauga ouale si uleiul iar apoi faina in ploaie, se framanta bine si se lasa la dospit. Se pune deoparte intr-un loc cald (eu pun de obicei castronelul pe aragaz pentru ca in realabil pregatirii placintei aprind cuptorul). Se rade dovleacul si dupa ce aluatul a crescut il impartim in 5 parti egale pentru 5 foi.
Se intind foile si pe fiecare se presara dovleac si zahar dupa gust.
Se ruleaza si se aseaza in tava. Dupa ce am terminat de rulat toate cele 5 foi dam la cuptor la foc potrivit. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradEu am pregatit aceasta bunatate la Multicooker de care sunt super multumita de altfel, insa la fel de bine si in acelasi mod...
Gulyas de cartofi cu legume - MulticookerIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii