Reteta placintei cu agrise si mere este oarecum neasteptata, agrisele nefiind atat de cunoscute in bucataria internationala. Dar asta doar din cauza ca sunt greu de gasit. Din fericire la noi se gasesc asa ca putem prepara diferite retete culinare.
In primul rand trebuie sa va preparati aluatul de placinta.
In timp ce sta la cuptor topiti untul intr-o tigaie, la foc potrivit ca sa nu se arda. Adaugati merele taiate felii si agrisele stropite cu lamaie, impreuna cu zaharul si lasati sa se topeasca si sa se formeze sos. Lasati pe foc amestecand regulat pana cand fructele se inmoaie. Daca siropul mai cere, se poate adauga zahar ca sa se ingroase. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Dupa ce aluatul de placinta este gata, se umple cu amestecul de mere si agrise, se condimenteaza dupa preferinte (scortisoara, cacao), se acopera tot cu aluat si se da la cuptor pentru inca 15 minute.
Placinta cu mere si agrise se serveste calda, cu niste inghetata sau un ceai rece.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii