Aluatul se lucreaza in castron. Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina. Eu am folosi
Aluatul se lucreaza in castron.
Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina.
Eu am folosit zahar pudra. Dupa ce am amestecat toate ingredientele mi s-a parut extrem de lipicios aluatul si cu prea putina faina in el , asa ca, cu de la mine putere am adaugat asa de multa pana am obtinut aluatul dorit.
Aluatul obtinut se tine cel putin doua ore la rece, poate sta si peste noapte.
Am pregatit merele, le-am curatat. se dau prin razatoare, robot etc. Am pus merele la calit intr-un pic de unt, cam cat o nuca si am adaugat zaharul , scortisoara si gamaliile de la vreo 3 cuisoare faramitandu-le bine intre degete.
Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi egale.
Una din ele se pune in tava neunsa , presarata cu faina , se inteapa cu furculita.
Se coace pe jumatate.
Se acopera apoi cu merele. Cand pun umplutura de mere sau de branza arunc un pic de gris peste foaie apoi intind umplutura.
Se pune deasupra merelor a doua foaie.
Se apasa pe margini si se inteapa des cu furculita ca sa nu se ridice.
Se unge cu lapte sau cu ou.
Se coace la caldura potrivita mijlocie 40-50min.
Se poate coace si neunsa deasupra si se serveste pudrata cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Reteta Placinta fina cu mere a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere si biscuiti ,
Placinta cu mere ,
Tarta cu mere si crema de vanilie
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii