Aluatul se lucreaza in castron. Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina. Eu am folosi
Aluatul se lucreaza in castron.
Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina.
Eu am folosit zahar pudra. Dupa ce am amestecat toate ingredientele mi s-a parut extrem de lipicios aluatul si cu prea putina faina in el , asa ca, cu de la mine putere am adaugat asa de multa pana am obtinut aluatul dorit.
Aluatul obtinut se tine cel putin doua ore la rece, poate sta si peste noapte.
Am pregatit merele, le-am curatat. se dau prin razatoare, robot etc. Am pus merele la calit intr-un pic de unt, cam cat o nuca si am adaugat zaharul , scortisoara si gamaliile de la vreo 3 cuisoare faramitandu-le bine intre degete.
Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi egale.
Una din ele se pune in tava neunsa , presarata cu faina , se inteapa cu furculita.
Se coace pe jumatate.
Se acopera apoi cu merele. Cand pun umplutura de mere sau de branza arunc un pic de gris peste foaie apoi intind umplutura.
Se pune deasupra merelor a doua foaie.
Se apasa pe margini si se inteapa des cu furculita ca sa nu se ridice.
Se unge cu lapte sau cu ou.
Se coace la caldura potrivita mijlocie 40-50min.
Se poate coace si neunsa deasupra si se serveste pudrata cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Reteta Placinta fina cu mere a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere si biscuiti ,
Placinta cu mere ,
Tarta cu mere si crema de vanilie
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciInca un desert care se afla in topul preferintelor mele. Doar ca nu e indicat sa il fac prea des pentru ca, contine foarte...
Foi de napolitana cu nuca si caramelIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii